Liefkenshoektunnel volledig afgesloten na ernstig arbeidsongeval

archiefbeeld
Belga archiefbeeld
Op de Antwerpse Linkeroever is deze avond een man ernstig gewond geraakt bij een arbeidsongeval tijdens werkzaamheden aan de snelweg nabij de Liefkenshoektunnel. De tunnel is daarom in beide richtingen volledig afgesloten en dat zal volgens het Vlaams Verkeerscentrum allicht nog een hele tijd het geval zijn. De omstandigheden van het ongeval zijn nog erg onduidelijk, maar de man zou zich volgens de brandweer in een hoogtewerker bevonden hebben die een hoogspanninslijn geraakt heeft en hij zou daarbij brandwonden opgelopen hebben. De man is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het arbeidsongeval zou te maken hebben met de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden tussen de aansluiting van de Antwerpse ring met de A12 en het tolplein van de Liefkenshoektunnel. Daar worden deze week 's avonds en 's nachts seinbruggen geplaatst over de snelweg, om er later dynamische verkeersborden op te installeren zodat weggebruikers in de toekomst beter geïnformeerd en "gestuurd" kunnen worden. Die werken zouden sowieso voor wat verkeershinder zorgen, maar door het arbeidsongeval moest de Liefkenshoektunnel dus zelfs helemaal afgesloten worden.

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om de komende uren de omgeving van de Liefkenshoektunnel te vermijden indien mogelijk. Het reguliere verkeer kan de Kennedytunnel nemen, voor transporten met gevaarlijke stoffen (ADR-verkeer) is de Temsebrug een alternatief.