Liefkenshoektunnel tolvrij na aanrijding met vrachtwagens in Kennedytunnel

Marc De Roeck
In Antwerpen is de Liefkenshoektunnel vanochtend tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland na een ongeval in de Kennedytunnel. Daar zijn richting Nederland twee van de drie rijstroken versperd door een aanrijding tussen twee vrachtwagens, een bus en een bestelwagen. De file groeit er snel aan en het Vlaams Verkeerscentrum vreest dat de hinder een hele tijd zal aanslepen.

Rond 11 uur zijn twee vrachtwagens, een bestelwagen en een touringcar met aanhangwagen gebotst in de Kennedytunnel richting Nederland. Twee rijstroken zijn versperd en de takelwerken zullen nog even in beslag nemen.

Bij de kettingbotsing viel één lichtgewonde, maar de files vanuit het Waasland richting Antwerpse Ring zijn groot. Daarom raadt het verkeerscentrum automobilisten aan om de omgeving te vermijden.

Op de E17 staat omstreeks 11.30 uur een file van voor Kruibeke, op de E34 vanaf Zwijndrecht. "Dit is jammer, want de ochtendspits was onverwacht rustig verlopen", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum, dat het verkeer over langere afstand van Gent richting Hasselt aanraadt om via Brussel om te rijden.

Marc De Roeck1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Simon Lauwers

    Het is altijd iets op de Antwerpse ring, passeer er dagelijks. Zelfs op zaterdag kan je er in de file staan. Deze zaterdag 1u vast gestaan. Is gewoon 1 grote miserie !