Liefdesrivaal met bolletjesgeweer beschoten voor station van Brugge

Benny Proot
Op het Stationsplein in Brugge heeft zich woensdagnamiddag een opvallend schietincident voorgedaan. Een 33-jarige man beschoot zijn liefdesrivaal met een bolletjesgeweer. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Beide betrokkenen verblijven in de crisisopvang in Brugge en kregen het rond 15.30 uur met elkaar aan de stok over een vrouw. Tijdens dat conflict beschoot de verdachte zijn liefdesrivaal met een bolletjesgeweer. De 33-jarige man werd gearresteerd door de politie.

Opvallend genoeg is het slachtoffer na de feiten gewoon vertrokken, waardoor zijn precieze verwondingen nog onduidelijk zijn. Ook het gebruikte wapen konden de speurders voorlopig nog niet onderzoeken. Het bolletjesgeweer zou immers meegenomen zijn door een neef van de verdachte. De neef en het slachtoffer worden allebei opgespoord.

De verdachte zal wellicht voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen of zelfs poging tot doodslag. Over de kwalificatie van de feiten kan het parket echter voorlopig geen uitspraken doen. Dat zal onder andere afhangen van de verwondingen bij het slachtoffer. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Rymen

  Blijkbaar speelt de warmte veel mensen parten of gek zijn doet (soms) geen pijn.

 • Marc Statham

  Een bolletjesgeweer is speelgoed en vrij te koop.

 • Jim Fonteyne

  Poging tot doodslag? Met een bolletjesgeweer???? Wat een achterlijk land is dit toch. Breng volgende keer een waterpistool mee makker....

 • Stefan Vantstraat

  Wat is een “bolletjesgeweer” ? Schiet dat plastic bolletjes af (BB Gun) of loden/stalen bolletjes? (Luchtpistool) Grooot verschil!

 • Maurice Snelders

  Dus in Brugge loop je vrij rond met een bolletjesgeweer... En als het eens een echt geweer was geweest?????