Lichte stormschade in Limburg: omgewaaide bomen en kapotte daken

Koen Moreau
Het onstuimige weer met hevige rukwinden heeft her en der in Limburg wat schade veroorzaakt. 

Een boompje op de E313 aan het klaverblad in Lummen richting Hasselt belandde op een personenwagen en ging door de ruit van het voertuig. De bestuurder bleef ongedeerd. 

In Spouwen bij Bilzen werd een stuk dak van een kledingwinkel losgerukt. De brokstukken kwamen op de rijweg van de Riemsterweg terecht.

In Nerem bij Tongeren belandde een boom op een huis. Er vielen geen gewonden en materiële schade binnen was er niet. De brandweer moest enkele boompjes aan het klaverblad verwijderen. Een stuk van de rechterrijstrook moest even afgesloten worden. 

Op de middenberm van de Rijksweg (N78) in Opgrimbie (Maasmechelen) knakte een boom. De politie maakte de rijbaan intussen weer vrij. Van een huis in aanbouw in Halen kwamen sommige delen naar beneden. Her en der werden bomen ontworteld. Tijdens dakwerken in Peer gingen pakken isolatie waaien.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rudi berghmans

    er was toch geen storm ?