Lichamen van 2 Belgische zussen in koffer gevonden

In de zaak van de twee zussen die gisteren werden teruggevonden in een uitgebrande wagen in Beaumont heeft het gerecht twee mogelijke verdachten opgepakt. Het gaat om de zoon en de schoondochter van een van de slachtoffers. Dat meldt de federale politie van Charleroi.

Het parket van Charleroi bevestigde vanmiddag dat gisteren twee stoffelijke overschotten werden aangetroffen in een uitgebrande wagen in een bos in Renlies, een deelgemeente van Beaumont (provincie Henegouwen). Het gaat om de lichamen van twee zussen uit de regio en het staat zo goed als vast dat het om een criminele daad gaat.

Wandelaar
De wagen werd gisteren rond 15.30 uur ontdekt door een wandelaar in de Rue des Haies. De man verwittigde meteen de brandweer. Het parket van Charleroi en een wetsdokter kwamen ter plaatse. De brandweerlieden troffen achteraan in de wagen menselijke resten aan, die volgens het parket behoren tot twee volwassen vrouwen.

Volgens de kranten van Sudpresse zou het gaan om Danielle en Jacqueline Wallemacq uit Sivry-Rance. Gisteren sprak het parket nog van één dodelijk slachtoffer.

Mogelijke verdachten
De federale politie van Charleroi en onderzoeksrechter Laurence Wauthier voeren het onderzoek. De zoon en de schoondochter van slachtoffer Danielle Wallemacq werden opgepakt en worden ondervraagd. Volgens de politie staat het nog niet vast dat de twee iets te maken hebben met het overlijden van de twee zussen. Het onderzoek loopt nog volop, aldus de politie.

De autopsie van de lichamen vindt vanavond plaats.

Volgens de politie is het niet zeker dat de twee iets te maken hebben met het overlijden van de zussen. Het onderzoek loopt nog volop