Lichaam vermiste man (51) gevonden in vijver Hazewinkel

BELGAONTHESPOT
In Willebroek is vanmiddag het lichaam van de 51-jarige man gevonden die gisteravond rond 20.30 uur vermist raakte op de roeivijver van het Bloso-domein Hazewinkel. De man was er aan het zwemmen met vrienden, die alarm sloegen toen hij plots nergens meer te bespeuren was. 

Hoewel zwemmen in de roeivijver streng verboden is, waagde de 51-jarige Roemeense man (51) uit Sint-Joost-ten-Node zich gisteravond samen met wat vrienden in het water. Volgens de vrienden van de man ging hij al jaren regelmatig in de watersportbaan zwemmen. 

Door de grote omvang van de vijver is het gemakkelijk om in de problemen te komen: het water is tot 17 meter diep, en aan de bodem zakt de temperatuur tot 7 graden. 
In tegenstelling tot eerdere berichten staan op het domein wel degelijk pictogrammen die wijzen op het zwemverbod.

Hulpactie

Gisteravond rond 20.30 uur ging het mis. "Een getuige hoorde de man roepen, waarna hij in het water verdween", zegt een woordvoerder van de politie. "Zijn vrienden probeerden hem nog aan wal te krijgen, maar dat mislukte." Een van de zwemmers zou de man nog hebben kunnen vastgrijpen, maar moest zijn greep lossen. "Ze zijn toen aan de kant gegaan en hebben de hulpdiensten verwittigd", aldus de politie nog.

De vijver van het domein werd gisteravond uitgekamd door de brandweer, en een helikopter van de federale politie speurde mee vanuit de lucht. De zoekactie werd o
mstreeks 23.00 uur opgeschort, en vanmorgen rond 9.30 uur hervat, onder meer met een sonarboot.

Zijn vrienden probeerden hem nog aan wal te krijgen, maar dat mislukte

Politiewoordvoerder

"Rond het middaguur werd het lichaam aangetroffen", bevestigt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. De omstandigheden zullen nu verder onderzocht worden. "Vermoedelijk was de man dronken. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen", besluit de parketwoordvoerster. “Een wetsgeneesheer en het labo kwamen ter plaatse." De perimeter werd opgeheven na de vondst van het lichaam. 

Koen Lobbestael (Sport Vlaanderen), Dirk Van de Sande (politiewoordvoerder van Mechelen-Willebroek), burgemeester Eddy Bevers (N-VA), parketwoordvoerster Lieselotte Claessens en postoverste Jan Anné van brandweer Willebroek op de persconferentie.
Tim Van der Zeypen Koen Lobbestael (Sport Vlaanderen), Dirk Van de Sande (politiewoordvoerder van Mechelen-Willebroek), burgemeester Eddy Bevers (N-VA), parketwoordvoerster Lieselotte Claessens en postoverste Jan Anné van brandweer Willebroek op de persconferentie.

Sportkampen

Op en langs de recreatievijver vinden de hele zomer sportkampen plaats. De ouders van de deelnemers werden deze ochtend met een brief ingelicht over de zoekactie. Een deel van de vijver is afgesloten, maar de activiteiten kunnen voorlopig gewoon doorgaan.

Gisterenmiddag vonden duikers van de brandweer nog het lichaam van een man die zaterdag vermist was geraakt na een duik in de E10-plas in Brasschaat. Ook daar is het verboden om op eigen houtje te gaan zwemmen. En in Henegouwen verdronk gisteren nog een Fransman in het kanaal van Hensies. De dertiger was met vrienden van een brug over de vaart gesprongen.

BELGAONTHESPOT7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Er staat een bord, ene pictogram, universeel. Graag de familie van deze keren laten betalen voor de hulpactie.

 • Hans Willems

  Borden met logo's zijn toch universeel? Zet er dan ook

 • Bram De Clerck

  Sterkte aan nabestaanden. Maar wat een nonsens verhaal om je te verstoppen achter de taal. We kunnen in Vlaanderen slecht overal verbodsborden in 100 talen gaan hangen hé.

 • Mohamed Kabbal

  Er staat toch bij elk verbod ook een tekening die aangeeft wat de mededeling zegt of heb ik het verkeerd. Toch tragisch

 • Peter Goedemé

  Het is niet populair om zeggen, maar waarom waarschuwingen niet in 4 talen. Dat je er op staat om Vlaams te praten, kan ik inkomen. Dat onze angstige bekrompenheid voor ons taaltje mensenlevens moet kosten, daar heb ik helemaal geen begrip voor. In buitenland zie je dat ook niet altijd, maar wel veel meer dan bij ons.