Lichaam vermiste Brusselse twintiger uit kanaal gehaald

Oussama Ben Alla was sinds 27 mei vermist.
kos Oussama Ben Alla was sinds 27 mei vermist.
Het lichaam van de 20-jarige Brusselaar Oussama Ben Alla, die sinds 27 mei vermist was, is aangetroffen. Volgens het Brusselse parket werd het stoffelijk overschot van de man op 12 juni uit het kanaal Brussel-Charleroi gehaald, ter hoogte van Sint-Pieters-Leeuw, maar duurde het een hele tijd voor de lichaamsdelen konden geïdentificeerd worden. Over de juiste doodsoorzaak bestaat nog geen duidelijkheid maar kort na de vondst van het lichaam meldde het parket Halle-Vilvoorde wel dat er geen aanwijzingen waren dat er met het overlijden kwaad opzet gemoeid was.

Op de dag van zijn verdwijning had de jongeman uit Sint-Jans-Molenbeek nog gebeld met zijn broer met de melding dat hij een afspraak had om 22 uur in Elsene. Oussama Ben Alla kwam op die afspraak echter nooit opdagen. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem.

Geen kwaad opzet
Op 12 juni werden in het kanaal Brussel-Charleroi, ter hoogte van Sint-Pieters-Leeuw, lichaamsdelen aangetroffen en uit het water gehaald. Het parket Halle-Vilvoorde meldde toen dat uit de eerste uitwendige vaststellingen door de wetsdokter bleek dat er geen kwaad opzet in het spel was, een vaststelling die nadien ook door de autopsie bevestigd werd. De lichaamsdelen konden toen evenwel nog niet geïdentificeerd worden.

Vandaag meldt het parket van Brussel dat het aangetroffen stoffelijk overschot geïdentificeerd werd als dat van de vermiste Oussama Ben Alla.