Lichaam verdronken man teruggevonden in E10-plas Brasschaat

Marc De Roeck
In de E10-plas in Brasschaat is het lichaam van de vermiste man teruggevonden. Gisteren was hij daar gaan zwemmen met zijn hond, maar hij raakte die kwijt. Sindsdien was hij niet meer gezien. Het gaat om een 56-jarige man uit Antwerpen.

"De vermiste is vanmiddag rond 12u30 gevonden door de duikers van de brandweer. Hij werd aangetroffen in het water, niet zo ver van de plaats waar hij het laatst gespot werd door getuigen", bevestigt de politie aan onze redactie. 

Een man en een vrouw uit Antwerpen trokken gisteren met een hond naar het domein, en op een bepaald moment is de man met zijn hond gaan zwemmen. Een uur en een kwartier later keerde de hond terug, maar het baasje niet.

Marc De Roeck

Hond kwijtgespeeld

Twee meisjes aan de andere kant van de plas verklaarden wel dat ze de man daar hadden gezien. Op dat moment zou hij op zoek zijn geweest naar zijn hond. "Het is mogelijk dat hij daarop weer het water is ingegaan om verder naar het dier te zoeken", aldus een politiewoordvoerder gisteravond. "Dat is het laatste sein van hem. Zijn schoenen en zijn rugzak stonden ook nog aan wal."

Marc De Roeck

350 euro boete

Bij deze temperaturen is het erg verleidelijk om een plons te nemen in de E10-plas maar dat is erg gevaarlijk. De plas is tot vijftien meter diep waardoor er verschillende temperatuurlagen ontstaan. Als een zwemmer plots in een andere laag terecht komt, kan hij ademhalingsstoornissen krijgen of onwel worden met verdrinking tot gevolg. De politie benadrukte deze week nog dat het verboden is te zwemmen in de plas. Zelfs voor pootje baden kunnen GAS-boetes oplopen tot 350 euro. 

Marc De Roeck
Marc De Roeck20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos indigne

  Gustaaf dit heeft niks met dierenliefde te maken maar met (negeren van voorschriften en regels ) de hond heeft zijn baasje niet meegenomen naar daar hoor

 • Eric Hood

  Beetje trainen en je kunt diep duiken Dook vroeger 10m of dieper zonder problemen

 • Frank Joos

  Jammer dat deze man de regels niet volgde. Met zware geVolgen. R.I.P.

 • Van Constantinus

  guy, waar staat in het artikel "rond de 55" , ik zie " een 56 jarige man......." staan.

 • Kevin Meulenhof

  Vroeger jarenlang in gezwommen, nooit geen controle gehad...