Lichaam van vermiste man aangetroffen in kanaal in Molenbeek

JHM
De hulpdiensten hebben zondag een levenloos lichaam uit het kanaal Brussel-Charleroi gehaald, ter hoogte van de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Dat meldt Sudpresse en het nieuws is bevestigd door woordvoerder Johan Berckmans van de politiezone Brussel West. Het slachtoffer is een man die psychiatrisch patiënt was en sinds 6 mei spoorloos was. Alles lijkt te wijzen op zelfmoord.

Omstreeks 17.45 uur kwam de oproep binnen dat er in het kanaal een lichaam dreef. Het bevond zich onder de brug die de Gentsesteenweg met het Brusselse stadscentrum verbindt. De brandweer kwam ter plaatse en kon het lichaam uit het water halen.

Omdat het slachtoffer geen papieren op zak had kon hij eerst niet worden geïdentificeerd. Volgens de politie was het man van ongeveer 30 jaar oud en van Afrikaanse origine.

Later op de avond kon hij wel geïdentificeerd worden. Het gaat om een man die geboren is in 1989 en psychiatrisch patiënt was. Hij was sinds 6 mei spoorloos. Volgens de politie wijzen alle sporen op zelfmoord.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of online op www.zelfmoord1813.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.