Lichaam van piloot legerhelikopter teruggevonden in Hoei

belga
De hulpdiensten hebben in de buurt van Hoei het lichaam gevonden van de piloot die tijdens een demonstratie in volle vlucht uit een helikopter is gevallen. De omstandigheden van het ongeval zijn nog altijd niet duidelijk, evenmin of het al dan niet om een wanhoopsdaad zou gaan. Dat zegt het Hoeise parket.

De technische en wetenschappelijke politie, alsook een wetsdokter, werden ter plaatse gestuurd. Volgens het parket werd het lichaam gevonden in het Bos van Neuville, nabij Tihange, de deelgemeente ten oosten van Hoei. Het is nog te vroeg om een bepaalde hypothese te privilegiëren, klinkt het. Het gerecht wacht de eerste resultaten van de wetsdokter af.

De piloot van het Belgische leger viel gisteren uit de helikopter tijdens een opendeurdag van Defensie in het Luikse Amay. Het ongeluk gebeurde toen de helikopter een demonstratie met parachutisten uitvoerde. De man viel honderden meters naar beneden zonder valscherm. De tweede piloot kon de helikopter, een Agusta A-109, veilig op de grond zetten.

Meteen werd een grote zoekactie naar de vermiste piloot ondernomen, maar zonder resultaat. Vanmorgen zochten reddingswerkers van de cel Vermiste Personen verder, samen met Defensie, de lokale politie en de civiele bescherming. Het lichaam van de man werd deze namiddag gevonden.

belga
belga
De overleden helikopterpiloot.
Facebook De overleden helikopterpiloot.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (1813 of www.zelfmoordlijn1813.be).
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • agnes vantilt

  oprecht medeleven aan de familie en naaste vrienden.

 • Yves Haenen

  Voor jullie iets zeggen over de co piloot moet je alles weten en niet de waarheid raden over duwen enz. Het was bij een para drop en de procedure is dat de co piloot naar beneden kijkt en de val volgt. Op dat moment krijgt hij een warning in zijn helm over onstabiel toestel en toen hij keek wat er gaan was zag hij juist zijn voeten nog. Stop met zeveren. Dat waren collega, 's en vrienden.

 • Didi Verstrae

  Die co piloot moet dat toch gezien hebben van als hij die deur open deed is er toch een luchtdruk,volgens mij zit daar meer achter!!!

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Sterkte voor familie en collega's

 • MYRTHE PASS

  Het lichaam is terug gevonden. Spijtig dat hij overleed. Ik ben natuurlijk geen wetsdokter, maar staat men er bij stil dat het eventueel om moord kan gaan?