Lichaam gevonden langs sporen: slachtoffer is jonge Eritreeër, parket gaat toch uit van ongeval

Treinverkeer tussen Halle en Doornik tijdlang onderbroken

photo_news
Het parket van Bergen gaat toch uit van een ongeval nadat vanochtend een lichaam werd aangetroffen langs het spoor in Opzullik, in de provincie Henegouwen. Dat meldt het parket aan Belga.

Het lichaam werd rond 06.45 uur opgemerkt door een treinbestuurder die reed tussen Halle en Doornik. Hij verwittigde de politie.

Het slachtoffer is een man uit Eritrea, geboren in 1986. Hij zou eerder op de ochtend of afgelopen nacht geraakt zijn geweest door een trein. Het parket zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een verdacht overlijden gaat. 

Spoorwegnetbeheerder Infrabel had eerder verklaard dat uit de eerste vaststellingen bleek dat het overlijden niet het gevolg was van een treinongeval.

Het treinverkeer werd onderbroken tussen Halle en Doornik, zodat de politie en het parket ter plaatse konden komen. Sinds 10 uur rijden de treinen weer normaal, al zijn gevolgvertragingen en afschaffingen wel nog mogelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.