Lichaam gevonden bij zoektocht naar vrouw die al jaar vermist is, zoon aangehouden

Koen Baten
De civiele bescherming en de federale politie zijn vandaag massaal ter plaatse aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke. Daar vonden graafwerken plaats in de zoektocht naar de vermiste Renée Beckers. De vrouw verdween een jaar geleden en werd sindsdien nooit meer gezien. Omstreeks de middag werd een lichaam gevonden, maar het is nog onduidelijk of het om het lichaam van de de 67-jarige vrouw gaat. Dat stelt woordvoerster Annelies Verstraete van de Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket.

Nadat er vanochtend al met een hond werd gezocht, begonnen de graafwerken aan de het appartement waar Beckers tot een jaar geleden woonde met haar zoon N.V.L. Hij werd gisteren uren ondervraagd en is aangehouden, maar ontkent alle betrokkenheid bij de feiten. De twintiger uit Lebbeke wordt verdacht van de moord op zijn moeder.

De graafwerken aan het appartement.
Koen Baten De graafwerken aan het appartement.

Lichaam gevonden

Kort voor de middag troffen de speurders bij de graafwerken een lichaam aan. Het opsporingsbericht naar de vrouw is vanavond ingetrokken, maar het parket bevestigt alleen dat er een lichaam werd gevonden. Er is voorlopig nog geen bevestiging dat het om het lichaam van de vermiste vrouw gaat.

"In het kader van het onderzoek naar de verdwijning van de 67-jarige Renée Beckers werd vandaag een gerichte zoekactie gehouden in Lebbeke. Daarbij werd een lichaam aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of het om de verdwenen vrouw gaat. Het onderzoek is aan de gang. Het is ook nog niet duidelijk hoe de persoon om het leven is gekomen", zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete.

De vermiste Renée Beckers.
RV De vermiste Renée Beckers.

Jaar vermist

De 67-jarige Renée Beckers woonde samen met haar zoon N.V.L. op de eerste verdieping van een appartement aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke. Ze leidde er een anoniem bestaan. In januari 2016 werd de vrouw voor het laatst gezien. Ze werd niet meteen als vermist opgegeven, dat gebeurde pas veel later. Daarom verspreidde de politie pas nu een opsporingsbericht.

Het vermoeden is groot dat haar inwonende zoon iets met de verdwijning te maken heeft. De twintiger werd gisteren opgepakt en urenlang ondervraagd. Daarna is hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter en in verdenking gesteld van oudermoord. Hij werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis van Dendermonde. De man werd eerder al eens opgepakt, maar nu zouden er meer bewijzen zijn dat hij effectief iets met de verdwijning te maken heeft.

Lees hier hoe de zoon zich onder meer verdacht maakte door geld af te halen van de rekening van Renée.

Twintiger N.V.L wordt verdacht van moord op zijn moeder.
Copyright : Geert De Rycke Twintiger N.V.L wordt verdacht van moord op zijn moeder.