Lichaam gevonden aan pier in Blankenberge, strandgangers kijken mee naar onderzoek

De politie sloot een deel van het strand af.
Mathias Mariën De politie sloot een deel van het strand af.
Op het strand van Blankenberge is deze middag omstreeks 14.30 uur het lijk van een 62-jarige man aangetroffen ter hoogte van de pier. Hij had een mes in zijn lichaam. Ondertussen ging het leven op het strand gewoon verder. Strandgangers keken toe hoe de politie het onderzoek voerde.

De hulpdiensten, waaronder de MUG-heli, kwamen massaal ter plaatse maar konden enkel het overlijden vaststellen. De politie heeft een deel van het strand en de pier rond het lichaam afgezet. 

Het afstappingsteam is ter plaatse om onderzoek uit te voeren. Het sporenonderzoek op het mes zal cruciaal zijn. Vandaag zal in principe geen uitsluitsel meer gegeven worden. Al is de piste van een wanhoopsdaad nog steeds het meest aannemelijk. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Els Vervoort: journalistiek moet afstandelijk zijn. Wat wil je weten? Wat het slachtoffer aan had?

 • Sylke Buysse

  Yup, Els Vervoort, de kadering is inderdaad vreemd.

 • Els Vervoort

  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit bericht toch wel heel surrealistisch en afstandelijk gebracht is.

 • Melissa Latinis

  In Blankenberge gebeuren de laatste jaren veel moorden en zelfmoord , de laatste tien jaar zeker 20.

 • DIRK VAN DESSEL

  Als iemand overlijdt stopt de wereld toch niet met draaien, het leven gaat toch gewoon verder voor die anderen, alles voorlopig toch nog, tot het hun toer is.....