Libië moet 50 miljoen euro betalen aan vereffenaar oude vzw van prins Laurent

Photo News
Door een uitspraak van de rechtbank moet Libië ongeveer 50 miljoen euro betalen aan de vereffenaar van de Global Sustainable Development Trust (GSDT), een vroegere vzw van prins Laurent. Dat schrijft het weekblad Le Vif.

De vzw GSDT sloot in 2008 een contract van 70 miljoen euro met Libië rond het bebossen van duizenden hectares woestijngebied aan de Libische kust. Libië verbrak dat contract eenzijdig. In 2014 besliste het Brusselse hof van beroep dat Libië zowat 38,5 miljoen euro schadevergoeding en intresten moet betalen vanwege die eenzijdige verbreking.

Libië probeerde via een gerechtelijke procedure nog van die schadevergoeding af te geraken, maar dat draaide op niets uit. Volgens Le Vif moet Libië nu de vzw de schadevergoeding betalen die het hof van beroep heeft uitgesproken, verhoogd met intresten en gerechtskosten. Dat komt neer op 50 miljoen euro. Het geld moet volgens het weekblad aangewend worden voor het Environment Network, een nieuwe vzw die Laurent in juni heeft opgericht.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique van beylen

  dat geld is voor de vzw niet voor hemzelf.

 • Freddy De Vos

  Goed zo Laurent. Laurent doet wat de NVA zou moeten doen, iets ondernemen en nadenken i.p.v. te zeveren op twitter!

 • Marc Baeyens

  En hoeveel moet Laurent dan betalen aan zijn advocaten ?

 • robrecht Peeters

  alsof de IS, succursale Libië, daarvoor slaap de slaap gaat laten. Binnenkort gaat Jambon terug soldaten de trottoir moeten doen doen.....wat een land

 • Roger Pingeon

  Waarom moet die dan nog een dotatie krijgen ?