Leverancier Esso vergist zich tussen diesel en benzine: tientallen bestuurders vallen stil

Wie tussen maandagnamiddag en dinsdagmiddag ging tanken bij deze Esso in Andenne, zit nu wellicht met een probleem.
Google Maps Wie tussen maandagnamiddag en dinsdagmiddag ging tanken bij deze Esso in Andenne, zit nu wellicht met een probleem.
Een leverancier van Esso heeft maandagnamiddag een pijnlijke vergissing gemaakt bij een Express tankstation in Andenne in de provincie Namen. De man vulde een dieseltank met benzine en omgekeerd. Tientallen bestuurders vielen in panne.

"Onze leverancier heeft zich vergist", bevestigt de uitbater van het onbemande tankstation aan de krant La Meuse. "Dinsdagmiddag liepen bij ons de eerste klachten binnen. Sindsdien zijn we meteen gestopt met de omgewisselde producten te verkopen." Helaas hadden tientallen bestuurders intussen hun wagen al volgetankt met de verkeerde brandstof. Hun wagens kunnen beginnen schokken en uiteindelijk ook volledig stilvallen. De leverancier die zich vergiste, heeft intussen zijn verantwoordelijkheid erkend. Zijn verzekering zal alle kosten dekken.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert DE REU

  @ Guido Vermeyen, beste Guido heb je het niet verkeerd op, ik rij sinds 1972 met diesels en in die tijd deed ik altijd in de Winter wat Benzine bij de diesel in verband met parafinevorming van de diesel te voorkomen, die goede oude tijd he. Groetjes Robert.

 • KATHLEEN VAN DAMME

  gebeurd regelmatig. Soms heeft men de verkeerde reeds getankt op de raffinaderij en ziet men dat niet door de routine en de werkdruk(diesel, verwarmingsdiesel en benzine hebben andere kleur maar in de tank en pijpen naar de putten is dit niet te zien.

 • guy vermeulen

  ik ruik dat direct !

 • Dieter vanHelst

  Das ook niet de eerst keer dat dat gebeurd.

 • Bob Fréson

  Daarom is het altijd aan te raden na het tanken een kas ticket uit te printen vooraleer te rug in de auto te stappen en te vertrekken. Doe ik altijd. Dan is er achteraf ook geen discussie meer mogelijk. Dan heb je bewijzen in handen.