Levensgevaarlijke wraakactie bij verkiezing prins carnaval in Aalst

Aalst Carnaval editie 2012.
PHOTO_NEWS Aalst Carnaval editie 2012.
Het parket van Dendermonde en de politie van Aalst zijn een onderzoek gestart naar de mogelijke sabotage van een remleiding van een campagnebus bij de prinsenverkiezing in Aalst. Er was nog geen aangifte of klacht van de feiten gebeurd, meldt het parket. In de carnavalsstad is de rivaliteit tussen de verschillende groepen zaterdag uit de hand gelopen. "De sabotage is wellicht het werk van een enkeling", zegt het college van burgemeester en schepenen.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws heeft wellicht een supporter uit de entourage van kandidaat Steven Van Wesemael de remleiding doorgeknipt van de bus van kandidaat en later winnaar Peter Van Nuffel. De levensgevaarlijke wraakactie werd ontdekt door de chauffeur, net voor hij zou vertrekken met 40 passagiers. Een garagist bevestigde de sabotage.

De dader was zondagavond nog niet bekend. "Steven en zijn team distantiëren zich volledig van de daad", zegt oud-prins carnaval Klaus Gabrio, die kandidaat Steven Van Wesemael steunde. De groep rond Van Nuffel zal wellicht een klacht indienen. De verkiezingen verliepen overigens erg woelig, met fysieke bedreigingen, klachten bij de deurwaarder en verboden vuurwerk.

Eén enkeling
Het parket van Dendermonde en de politie van Aalst zijn vanmorgen een onderzoek gestart.

"De stad keurt deze daad ten zeerste af en neemt er afstand van", zegt het college van burgemeester en schepenen. "De sabotage van de campagnebus van kandidaat-prins Peter Van Nuffel gebeurde buiten de florahallen, waar de Prinsenverkiezing plaatsvond, en is wellicht het werk van een enkeling. De stad legt er de nadruk op dat de verkiezing plaatsvond in de grootste sportiviteit en dat de avond bijzonder veilig verlopen is. Het voor de Prinsenverkiezing opgestelde bijzonder nood- en interventieplan werd door iedereen perfect opgevolgd."

Het stadsbestuur wacht de resultaten van het onderzoek af. Het parket geeft voorlopig geen verdere informatie in belang het van het onderzoek.