Ga naar de mobiele website
^ Top

Levenloos lichaam vanonder puin gehaald na hevige explosie in Sint-Gillis

Pierre Noisiez
Bij de ontploffing en brand in een huis op de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis is een persoon om het leven gekomen en zijn zeven personen gewond geraakt. Onder hen twee kinderen van 15 en 2 jaar die beiden zwaargewond zijn. Een man die in levensgevaar verkeerde, is nu buiten levensgevaar, bevestigt het parket van Brussel.

Het parket bevestigt dat er een levenloos lichaam onder het puin vandaan is gehaald. "Het slachtoffer is nog niet formeel geïdentificeerd. Er zal dan ook niet over zijn identiteit gecommuniceerd worden", meldt woordvoerster Ine Van Wymersch. Mogelijk gaat het om de grootvader van het gezin. Burgemeester Charles Picqué zei eerder vandaag dat de hulpdiensten er rekening mee hielden dat de man zich onder het puin bevond.

"We hebben momenteel geen aanwijzingen voor crimineel opzet. De branddeskundige is onderweg en zal de oorzaak van de explosie onderzoeken zodra het veilig genoeg is", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch

Eén pand is bijna volledig weggeblazen. Het dak, de bovenste etage en de gevel van de aanpalende woning is compleet vernield. "De bewoners konden op eigen houtje ontsnappen uit het gebouw", aldus burgemeester Charles Picqué.

Door de explosie vlogen er brandende brokstukken en puin tot op de stoep en de straat voor het getroffen huis.

Marc Baert

Tram- en buslijnen verstoord

De tramlijnen 81 en 95 en de buslijn 48 zijn verstoord door de explosie. "Er zijn intussen pendelbussen ingezet die de tramverbinding overnemen. Voor de buslijn wordt naar een alternatief traject gezocht, " aldus een woordvoerder van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

Marc Baert
Marc Baert
Marc Baert
Marc Baert
Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Katty De Vos

    Hier mee al uldere commentaar..... Zou een eventueel lek in de gasleiding kunnen zijn ..... wacht eerst eens het onderzoek af.... Of waren jullie er bij misschien

  • nijs marc

    In de auto,gasflessen voor eigen gebruik, schreef men paar weken geleden.

  • jean-paul Heldenbergh

    Een gasfles ik denk het niet de ravage is veel te groot.

Meld een bug