Leuvense politie voert paard- en fietspatrouilles op door overlast van transmigranten

Paard- en fietspatrouilles moeten het veiligheidsgevoel van studenten en andere voorbijgangers verhogen.
Belga Paard- en fietspatrouilles moeten het veiligheidsgevoel van studenten en andere voorbijgangers verhogen.
De Leuvense politie organiseerde vanmorgen een bijzondere patrouille in de zone op en rond het Sportkot, het Arenbergpark, en het fietspad langs de Dijle en het Egenhovenbos. Die weg wordt dagelijks door heel wat pendelaars en schoolgaande jongeren gebruikt, maar de laatste weken had de politie heel wat klachten gekregen over overlast door transmigranten. 

"De voorbije weken hadden een aantal gebruikers van het fietspad er zich over beklaagd dat er regelmatig wandelende groepjes passeren, wat zorgde voor een verhoogd onveiligheidsgevoel", zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx. "Het gaat om transmigranten die in de regio een vrachtwagen hopen te vinden om hen naar Groot-Brittannië te brengen. Ze gebruiken de route als verbinding tussen het station en de autosnelwegparking in Heverlee."

Vuilnis
Bijkomend probleem is dat er heel wat vuilnis in deze zone wordt achtergelaten, aldus de politie. Die hield de voorbije weken al verschillende opruimacties, in samenwerking met de reinigingsdienst, en ook in de nabije toekomst staat een nieuwe opruimactie gepland.

Veiligheidsgevoel verhogen

"Vanochtend hebben agenten van de cavalerie van de federale politie samen met inspecteurs van het fietsteam van de lokale politie een eerste keer extra toezicht gehouden in deze zone, met als voornaamste doel het veiligheidsgevoel bij de gebruikers van het fietspad te verhogen", gaat de politiewoordvoerder verder. "De patrouilles te paard en per fiets zullen de komende weken nog regelmatig in de betreffende zone al dan niet samen aan het werk gaan." 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Billy Valcke

  Er is geen oplossing.onze grenzen lekken als een zeef.de politiek steekt zijn kop in het zand.de ngo’s lokken ze naar hier.hier moet dringend een ander bewind komen.genadeloos rechts.anders redden we het niet.

 • frank triolet

  Man man man

 • Gerda Meulemans

  Tja probeer eens verkeerd te recycleren als belg de boetes zullen je direct inhalen !!!!! Ik dacht iederren gelijk voor de wet

 • Patrick Voet

  En nog maar eens wat symptoom bestrijding. De oorzaak aanpakken durven ze niet.

 • Marc Rooms

  Maar doe er dan iets aan. Pak die op en deporteerd die onmiddelijk naar hun thuisland. . Als ze weten dat ze niet binnen geraken. Dan stopt ook dat gesmokkel van personen.