Leuvense politie jaagt op inbrekers in Wilsele

Photo News
De Leuvense lokale politie heeft gisteravond de grote middelen ingezet om enkele inbrekers te vatten die actief waren in deelgemeente Wilsele. Vijf patrouilles zochten de ganse avond naar twee en mogelijk nog meer personen die op verschillende plaatsen hun slag hadden proberen te slaan. Ondanks bijstand van een politiehelikopter bleven de inbrekers uit handen van de politie. Dat meldt de politie vandaag.

De politie werd kort na 19.00 uur gealarmeerd, toen inbrekers binnendrongen in een woning in de Poelstraat in Wilsele. De daders doorzochten de woning snel omdat ze bij het inslaan van een raam aan de achterzijde het inbraakalarm hadden geactiveerd, maar het is niet duidelijk of ze iets konden buitmaken. Na enkele minuten waren verschillende ploegen ter plaatse voor een zoekactie in de buurt, waarbij ook een helikopter werd ingezet, maar die leverde geen resultaat meer op. 

Op bijna hetzelfde moment als in de Poelstraat probeerden onbekenden in te breken in een huis in het Straetmanshof. Daar gingen ze op de loop toen de bewoner thuis bleek te zijn. 

Eerder op de dag waren al inbrekers aan het werk geweest op twee andere adressen in Wilsele, in de Aarschotsesteenweg en in de Bunswijkstraat. Op het eerste adres maakten ze cash en juwelen buit, in de tweede woning raakten de daders niet binnen. 

Ook in een appartement op het gelijkvloers op de Diestsevest en in een woning in de Jan-Baptist Vanderelststraat in Wilsele werd ingebroken. Gisteren had de politie al melding gemaakt van elf andere inbraken die eerder deze week hadden plaatsgevonden, in Leuven en Kessel-Lo.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ann van der linden

  Dat het hier overal onveilig begint te worden is volgens onze leiders maar een gevoel...

 • Frans Dedokker

  Dus eigenlijk niks resultaat, belastingsgeld weeral goed benut..

 • Georges Vande Velde

  Amateurs !

 • walter declercq

  laat ze gewoon lopen, want na een paar uur lopen ze toch opnieuw vrij rond.