Leuvense politie bekeurt skateboarder zonder verlichting

Getty Images/iStockphoto
De Leuvense lokale politie heeft vorige week donderdag een skateboarder bekeurd die zonder verlichting reed. Dat meldt de politie. Niet alleen fietsers moeten aangepaste verlichting hebben als ze in het donker de baan opgaan, dat geldt voor iedereen die zich met een voertuig sneller dan stapvoets verplaatst, ook steps of hoverboards, klinkt het bij de politie. Vooraan moet dat een wit of geel licht zijn, achteraan een rood licht. Wie zonder licht rijdt, begaat een verkeersovertreding van de eerste graad en mag rekenen op een boete van 58 euro.

De Leuvense politie hield vorige week verschillende verkeersacties. Daarbij werden dinsdagochtend zes fietsers bekeurd en voor zes automobilisten processen-verbaal opgesteld. Woensdagnamiddag werd een vijftigtal fietsers bekeurd en bleek één fietser ook te veel gedronken te hebben. Donderdagnamiddag heeft de verkeersdienst dan weer een zestigtal fietsers en dus één skateboarder gewezen op hun ontbrekende verlichting. Er werden ook negen automobilisten bekeurd en één bestuurder reed onder invloed in de voetgangerszone van de Grote Markt en mocht zijn rijbewijs inleveren.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie dan met veertien medewerkers een alcoholactie. Hierbij werden op de Koning Boudewijnlaan en de Tervuursevest alcoholcontroles gedaan waarbij 653 bestuurders werden gecontroleerd. De ademtesten wezen uit dat vijf bestuurders teveel gedronken hadden en één bestuurder bleek ook onder invloed van cannabis te rijden. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld voor het ontbreken van fietsverlichting, inbreuken op de technische keuring en het niet bij hebben van een verzekeringsbewijs.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roy Cooks

  Waarmee de zware misdaad weeral een gevoelige klap werd toegebracht.

 • Els Pauwels

  ik zie dikwijls mensen wandelen in de donkere zonder fluovest. Dit is levensgevaarlijk, je ziet ze pas als ze vlakbij zijn. En dan maar klagen als je ze overhoop rijdt

 • Marc Spandel

  Licht of geen licht speelt in de context van veiligheid niet veel rol hoor. Voor de 'veiligheid' bij het gebruik van dergelijke (hahahahaha) 'voertuigen' is het beter voor de zwakke gebruiker om fluo- kleding te dragen, en nog veel beter om 'voorzichtigheid' aan de dag te leggen.

 • frans wimpers

  dat achterlicht ?waar bevestig je dat ? je kan er maar plezier aan hebben

 • Filip Traen

  Terechte boete, ik zie trouwens ook meer en meer honden met een ledlichtje lopen. Het kost quasi niets en het kan levens redden.