Leuvenaar blijft in cel voor dodelijke steekpartij in Brugge

PHOTO_NEWS
De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Steven V.G. (21) verlengd in het dossier van de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. De Leuvenaar was een week op vrije voeten, maar zit door een schending van zijn voorwaarden al twee maanden opnieuw in de gevangenis.

Vrijdag 30 mei rond 5 uur 's ochtends kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De Leuvenaar hield zich op vrijdag 24 oktober echter niet aan de opgelegde avondklok. Hij ging om 4.30 uur sigaretten kopen en belandde hierdoor terug in de cel.

Sinds de feiten kampt de verdachte met psychische problemen. Daarom zoekt de verdediging naar een plaats waar hij kan opgenomen worden. In die omstandigheden drongen advocaten Mieke Byttebier en Jean-Marie De Meester dan ook niet aan op een nieuwe vrijlating onder voorwaarden.