Leterme II heeft eed afgelegd

UNKNOWN

Yves Leterme heeft op het paleis de eed afgelegd in de handen van de koning. Ook alle leden van zijn regering legden de eed af, zoals gebruikelijk is wanneer er een nieuwe premier wordt benoemd. Enkel Inge Vervotte is een nieuw gezicht in deze regering. Zij neemt de portefeuille van Steven Vanackere - Overheidsbedrijven en Ambtenarenzaken - over. De vicepremier wordt minister van Buitenlandse Zaken.

Eerder vandaag heeft Koning Albert II op het kasteel van Laken het ontslag van premier Herman Van Rompuy aanvaard. Op voorstel van de nieuwe EU-president heeft de vorst Yves Leterme benoemd tot eerste minister. Dat meldt het paleis.
 
Sleutels Wetstraat 16
Rond 14.00 uur krijgt Leterme van Herman Van Rompuy de sleutels van de Wetstraat 16 overhandigd. Een half uur later zit de kersverse premier dan de eerste ministerraad van Leterme II voor.
 
Om 16.20 uur wordt de nieuwe ploeg in het parlement op foto vereeuwigd. Tien minuten later legt de eerste minister in de Kamer de regeringsverklaring af die de ministerraad tegen dan zal hebben goedgekeurd. Om 17.00 uur doet hij die oefening nog eens over in de Senaat. (belga/eb)

UNKNOWN