Lena (66) en Henry (69) dood aangetroffen in Doornik: “Gepensioneerde Vlamingen die al 15 jaar in dorp woonden”

De lichamen van het koppel werden gisterenmiddag gevonden in hun woning in de Soucellestraat.
RTL Info De lichamen van het koppel werden gisterenmiddag gevonden in hun woning in de Soucellestraat.
De twee zestigers die gisteren dood zijn aangetroffen in Thimougies, een deelgemeente van Doornik (Henegouwen) waren gepensioneerde Vlamingen die al vijftien jaar in het Waalse dorp woonden. Dat meldt RTL Info. Lena (66) en Henry (69) stierven geen natuurlijke dood, bevestigde het parket eerder al. Volgens Waalse media werden ze doodgestoken.

De lichamen van het koppel werden gisterenmiddag gevonden in hun woning in de Soucellestraat, meldt Sudinfo. Het is niet duidelijk wie de lugubere ontdekking gedaan heeft. De slachtoffers zijn naar verluidt een vrouw van 66 en een man van 69. Het zou gaan om twee gepensioneerde Vlamingen die al vijftien jaar in het dorp woonden: Lena en Henry, beiden gepassioneerde tuiniers.

Over de omstandigheden van de overlijdens bestaat nog veel onduidelijkheid. Frédéric Bariseau van het parket van Doornik bevestigde gisteren dat beiden geen natuurlijke dood stierven. Sudinfo meldt dat de lijken steekwonden vertoonden. Het parket van Doornik-Bergen, een onderzoeksrechter, het labo van de gerechtelijke politie en de federale politie van Doornik gingen gisteren ter plaatse voor onderzoek. Er werd ook een wetsarts naar de woning gestuurd. 

Volgens RTL zouden gisterenavond twee verdachten zijn opgepakt voor verhoor. De Franstalige nieuwssite meldt dat de speurders rekening houden met de pistes van een mislukte inbraak of een afrekening, maar officieel is dat niet bevestigd.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Pinoy

  @Ronny Cockuyt: wees er zeker van dat in België qua moorden het nog best meevalt. Je moet de cijfers en statistieken van interpol eens grondig bekijken. België is op dat gebied toch nog een van de betere van de klas. Maar dat gezegd zijnde: elke moord is er één teveel. Hopelijk vinden ze de dader(s) snel zodat gerechtigheid kan geschieden. Als er geen procedurefouten worden gevonden! Want daarin zijn we wereldkampioen, met een beperkt groepje advocaten die gespecialiseerd zijn in deze materie.

 • Danielle Duym

  Inderdaad Viviane. Arme mensen. Ik leef ook mee met de persoon die hen gevonden heeft. Vreselijk.

 • Evy D'Eer

  Allez snap niet waarom dit kan. Echt erg. Sterkte aan de familie en kenissen

 • ronny cockuyt

  Zijn er nog landen in europa waarbij meer moorden gebeuren dan in Belgie,volgens de grote van de bevolking is Belgie toch wel klein Chicago zeker?je leest hier bijna geen dag of er is ergens een moord geweest.

 • Pol De Vliegher

  Zeer triestige zaak. Ik hoop dat het niets met geld heeft te maken of één en ander belang naar eigendomsrecht of erfenis kwestie ofzo, want dan moeten de speurders van de Gerechtelijke politie daar bewijslast zien voor te verzamelen. Dat gebeurt in opdracht van de Procureur des Konings en meestal eerst ter plaatste. Hopelijk vinden die Inspecteurs snel getuigen want het zou wel eens een moeilijke zaak kunnen worden, ten spijt de rechtstreekse aanverwanten, vrienden en kenissen, medeslachtoffers!