Leidingbreuk zet Antwerpse wijk Rozemaai tijdlang zonder water

Marc De Roeck
In Antwerpen zat de woonwijk Rozemaai nabij Ekeren in de ochtend tijdelijk zonder water na een vermoedelijk spontane waterleidingbreuk. De woonwijk beschikt sinds de middag opnieuw over drinkbaar water. Dat meldt de lokale politie.

Het kruispunt van de Noorderlaan met de Ekersesteenweg, een belangrijke invalsweg, stond bovendien volledig blank en het fietspad is er plaatselijk ernstig beschadigd geraakt.

Politie, brandweer en de waterleidingmaatschappij kwamen ter plaatse om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Er waren volgens de politie geen werken aan de gang, dus de leidingbreuk moet zich ondergronds spontaan hebben voorgedaan - allicht door slijtage.

Omdat het nog een drietal dagen zal duren om de leiding en de wegverzakking op die plaats te herstellen, zal het verkeer op de Ekersesteenweg nog hinder ondervinden.

In de richting van de Noorderlaan blijft het verkeer tijdens de herstellingswerken over twee rijstroken beschikken, in de richting van Ekeren is er slechts één rijstrook vrij. Er geldt ook een snelheidslimiet van 30 km/u ter hoogte van de wegverzakking. Wie richting Ekeren wil, rijdt beter om via Luithagen, de Transcontinentaalweg en Groot Hagelkruis. Het kruispunt van de Noorderlaan met de Ekersesteenweg werd intussen wel al opgekuist door de brandweer.

Marc De Roeck
Marc De Roeck