Legionella gevonden in stalen Gentse haven

De haven van Gent.
photo_news De haven van Gent.
Na een analyse van de 21 stalen die in Evergem in de buurt van de Gentse haven gemaakt zijn, blijkt dat er effectief sporen van de legionellabacterie gevonden zijn. Dat blijkt uit onderzoek en verneemt VTM NIEUWS uit goede bron. Het is echter niet duidelijk of dit ook de effectieve haard is van de legionella-uitbraak. Daarvoor is verder onderzoek nodig.

De stalenanalyse in de Gentse haven heeft aangetoond dat de legionellabacterie er effectief aanwezig is. Verder onderzoek moet nu duidelijk maken of daar ook de echte bron van de verspreiding ligt. Deze namiddag brengt het Agentschap Zorg en Gezondheid meer duidelijkheid.

In de ruime omgeving van de Gentse kanaalzone zijn intussen 21 mensen met legionella gemeld. Er zijn ook al twee mensen aan de ziekte overleden. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cor Dierckx

    Er zijn al 2 mensen gestorven en een deel in het ziekenhuis beland maar geen reden tot ongerustheid volgens experts die er 50 km vanaf wonen.

  • Joris Buysse

    "Na een analyse van de 21 stalen die in Evergem in de buurt van de Gentse haven gemaakt zijn, blijkt dat er effectief sporen van de legionellabacterie gevonden zijn. Dat blijkt uit onderzoek en verneemt VTM NIEUWS uit goede bron. Het is echter niet duidelijk of dit ook de effectieve haard is van de legionella-uitbraak" Ik citeer bovenstaande tekst uit het artikel, NIET DUIDELIJK? kan het nog duidelijker...stilleggen die boel! Er zijn doden gevallen!! Hallo?

  • Van Eersel Guy

    Ze zullen hun verantwoordelijkheid wel ontlopen, let op mijn woorden