Leggen gele hesjes Brussel opnieuw lam op 8 december?

Vorige vrijdag legden de gele hesjes Brussel helemaal lam.
Lukas Vorige vrijdag legden de gele hesjes Brussel helemaal lam.
De ‘gele hesjes’ hebben een nieuwe actie tegen de hoge brandstofprijzen aangekondigd. Ze roepen op tot een nieuwe betoging in Brussel op zaterdag 8 december. Mogelijk leggen ze de hoofdstad dus ook volgende week lam, zo blijkt uit een nieuw Facebookevent.

Het Facebookevenement van ‘Belgian Power’  roept op tot een nieuw protest op zaterdag 8 december, tussen 10 en 22 uur. Voorlopig hebben maar enkele honderden interesse in het evenement.

Vorige vrijdag liep het protest van de gele hesjes  uit de hand. Relschoppers brachten vernielingen aan en staken politiewagens in brand. In totaal werden 82 mensen opgepakt.

Dadelijk meer.
74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Piet Taillieu

  De schade toegebracht aan handelszaken in Parijs was schrijnend. Hopelijk herhaalt dit scenario zich niet in Brussel. De regering blijft vrij apatisch toekijken wat de verzuchtingen betreft vd. Gele Hesjes. De beweging neemt alsmaar grotere allures aan.

 • Louis Heyens

  een beproefde methode uit de 60-er en 70-er jaren ... "met voorbedachte rade" onruststokers en oproerkraaiers tussen de "echte" manifestanten droppen om de boel te laten ontsporen. De politie mag/moet de betoging hardhandig neerslaan, gevolg ... de "brave" manifestanten zullen wel thuisblijven. En na enkele rellen sterft alles een stille dood en betalen we alles wat de regering ( NVA ) ons oplegt !!!

 • guido vermeyen

  Inderdaad, de ware toedracht van de" gelen" gaat teniet met infiltratie amokzaaiers, jammer, heel jammer, wat begonnen was als een ludiek protest is ontaard door de "valse gele " hessen....misschien onderscheid maken met een aanvullend onderscheid, een vlaggetje of iets dat onmiddellijk het onderscheid maakt.

 • Otto-Jan Rongewaard

  Het eigenaardige aan gele hesjes is dat ze bij een betoging een halve stad mogen afbreken en toch nog de sympathie van het volg genieten. Oh wee als je met een rood hesje een tekst op de etalage van het VBO spuit. Dan moeten er mensen in de gevangenis of aan de strop.

 • michel vandenhove

  Wie wind zaait, Oogst storm.