Leger dringend op zoek naar piloten

VTM
Defensie ziet steeds meer piloten vertrekken naar een job in de privésector. Omdat de instroom van nieuwe rekruten geen gelijke tred houdt, wordt het leger stilaan geconfronteerd met een nijpend tekort aan piloten, meldt De Morgen. 

Bij de helikopterpiloten slonk het aantal in enkele jaren tijd met bijna 20 procent, zegt CD&V-Kamerlid Veli Yüksel, die cijfers opvroeg bij minister van Defensie Didier Reynders (MR). Bij de F-16-gevechtsvliegtuigen is er maar net voldoende personeel.

Defensie betaalt nochtans het grootste deel van de dure opleiding, maar dat rendeert pas als piloten daarna lange tijd in het leger aan de slag blijven.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Dan kunnen we die F35 aankoop toch beter schrappen. Het is al zo vaak gebeurt dat dure aankopen bij de overheid jarenlang staan te roesten.

 • guido vermeyen

  Veel geroepen weinig uitverkozen....opleiding piloot Belgisch leger: peperdure opleiding...en als ze hun taak beheersen zijn die piloten ribbedebie naar de privé....en de belastingbetaler keek er naar en weg zijn ze ....Daar moet iets aan gedaan worden, minstens voor een hele periode bij het leger, wat ze na hun pensioen doen is hun zaak. Schadevergoeding vragen en studiegeld terugvorderen.

 • dirk verschoore

  Meneer VANGOSSUM, elke militair die een volledige opleiding van Defensie heeft gekregen (niet de aanwervingen op diploma) is onderworpen aan een "rendementsperiode" d.w.z. dat indien hij vroegtijdig Defensie verlaat hij wel degelijk het in hem of haar geïnvesteerde geld dient terug te betalen. Informeer u vooraleer commentaar te geven. Het probleem is dat Defensie haar personeel gewoonweg niet meer kan houden doordat de top en de politiek zich beperken tot het navelstaren.

 • Jos Spriet-Dewaele

  Beter eerst op zoek gaan naar piloten en dan pas luxe paradepaardjes aankopen. Maar ja zoals altijd in Belgie zegt men eerst B voor men A kan uitspreken

 • DIRK VANGOSSUM

  Gewoon de opleiding&loon tijdens de opleiding laten terug betalen in functie van het aantal gepresteerd jaren effectief vliegen.