Leerling valt pedofilieverdachte aan in rechtszaal

belga
Een jongen die met zijn klas het Brusselse Justitiepaleis bezocht, heeft vandaag tijdens een zitting van de correctionele rechtbank een man aangevallen die terechtstond voor pedofilie. Dat heeft het persagentschap Belga op het Justitiepaleis vernomen. De jongeman ging nadien op de loop, maar werd opgepakt en wordt momenteel verhoord.

Het incident vond plaats op de zitting van de 57ste kamer van de Brusselse correctionele rechtbank, waar een man terechtstond voor de aanranding en verkrachting van verschillende minderjarige slachtoffers, feiten die zouden hebben plaatsgevonden in de periode tussen 1997 en 2010. Het parket Halle-Vilvoorde eiste 7 jaar cel tegen de man.

"Vuile pedofiel!"

Een Brusselse klas die op bezoek was in het gerechtsgebouw, woonde de zitting bij. Op het einde van de zitting sprong een van de leerlingen recht en viel de beklaagde aan terwijl hij "Vuile pedofiel! " riep. De jongeman liep vervolgens weg, maar werd nadien opgepakt. Het zou gaan om een meerderjarige leerling. 

Verhoor

"Het klopt dat een verdachte, die moest verschijnen voor meerdere zedenfeiten, in het aangezicht werd geslagen op het moment dat hij de zittingszaal verliet", zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brusselse parket. "Hij werd verwond ter hoogte van zijn lip en is opgenomen in het ziekenhuis. De persoon die hem zou aangevallen hebben, de 20-jarige M.Z., woonde in het kader van een schoolactiviteit de zitting bij, net als zijn medestudenten. De jongeman werd door de politie geïnterpelleerd en wordt op een latere datum opgeroepen door de politiediensten om verhoord te worden." 
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  Opgelet mensen, we moeten nu 'pedosexueel' zeggen ipv pedofiel wegens 'politiek niet correct'. Maar alle gekheid op een stokje : indien het misdrijf ontegensprekelijk bewezen is mogen ze voor mijn part alle pedofielen samen levenslang opsluiten in een instelling.

 • Remi Kastaar

  Ik ben ooit ook eens benarderd geweest als 14 jarige door ne Pedo..maar die heeft eens flink tegeb zijn bakkes gehad en nooit kunnen gaan bleiten bij de politie! Haha

 • Debbie Verlooy

  @ cedric della faille: wat een reactie is dit? Anders moet je eens appelen met peren vergelijken! Ja natuurlijk zullen ze in strenge moslimlanden al eens stiekem met elkaar in bed duiken voor het huwelijk. Maar dit vergelijken met een pedofiel??? Het gaat hier dan wel om twee volwassenen die dit beiden willen, niet om een volwassene die zijn macht uitoefent en een kind tekent voor het leven!!

 • Alain Maes

  Oei, parket gaat zwaarder tillen aan de slagen en verwondingen dan aan de pedofiel, of niet?

 • Jonathan Wouters

  Proces voeren Louis? De rechtspraak in dit land is een klucht, en ze wordt gevoerd door wereldvreemde gutmenschen. Gerechtigheid is de rechtbank vreemd hier, die kan men slechts zelf uitdelen.