Leerling (16) slaat zwangere lerares in elkaar

Een 16-jarige leerling van het VTI in Ieper heeft gisteren zijn zwangere lerares aangevallen. Dat bevestigt het parket, dat geen verdere informatie geeft omwille van de minderjarige leeftijd van de dader.

Het incident gebeurde omstreeks 15.30 uur. Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat de zwangere lerares zich met haar klas eventjes buiten de schoolmuren bevond, toen ze plotseling werd verrast door de 16-jarige leerling. Hij stond de vrouw op te wachten nadat hij vorige week door de directie definitief van school werd verstuurd.

Kopstoot
De lerares kreeg een kopstoot. Ze riep dat ze zwanger was en haar met rust te laten, maar de jongen verkocht haar nog enkele rake klappen. Nadat hij ook nog haar gsm probeerde te stelen, vluchtte hij weg.

Klacht
Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze enkele medische testen onderging. Volgens haar familie maken zij en haar baby het goed. De dader is geen onbekende voor de politie. Enkele weken geleden diende de aangevallen lerares trouwens nog een klacht in tegen hem nadat hij haar had bedreigd. Naar aanleiding van die bedreigingen zou de schooldirectie vorige week beslist hebben om hem definitief van school te sturen.

Het parket van Ieper weigert verdere commentaar gezien de minderjarige leeftijd van de dader, maar bevestigt wel dat het de zaak verder opvolgt.