Leegstaand handelspand ingestort in Landen

In de Stationsstraat in Landen is deze voormiddag een leegstaand pand ingestort. Twee aanpalende gebouwen, die ook leegstonden, zijn eveneens zwaar beschadigd. Dat meldt de lokale politie. Niemand raakte gewond maar een wagen die in de straat geparkeerd stond, heeft wel heel wat schade opgelopen. Een bouwfirma is opgevorderd om de beschadigde panden verder af te breken.

"Rond 10.15 uur kregen we een oproep van een buurtbewoner dat een leegstaand handelspand op instorten stond", zegt commissaris Serge Vanbrabants van de lokale politie Landen/Linter/Zoutleeuw. "Net toen onze mensen aankwamen en nog voor de brandweer ter plaatse was, begaf de gevel van het gebouw het inderdaad. Niemand raakte daarbij gewond maar ook de twee aanpalende panden vertonen nu grote barsten en breuken."

Onmiddellijk slopen
Daarom werd beslist de panden onmiddellijk af te breken. "Daarvoor is een bouwfirma opgevorderd", gaat de politiewoordvoerder verder. "Die is nu met de hand de leien op het dak aan het verwijderen, omdat het om asbestleien gaat. Eenmaal dat werk achter de rug is, kunnen de grovere middelen ingezet worden."

De Stationssstraat is voor de duur van de werken afgesloten voor alle verkeer.