Lebbekenaar (42) die dood moeder jaar verhulde beschuldigd van oudermoord

Renée Beckers.
Kos Renée Beckers.
Voor het Gentse hof van assisen wordt dinsdagnamiddag de jury samengesteld voor het proces van Nicolas V.. De 42-jarige man wordt beschuldigd van moord op zijn 65-jarige moeder Renée Beckers in 2016 in Lebbeke. Hij verborg het lichaam en de oudermoord kwam pas een jaar later aan het licht, toen het lichaam van de vrouw gevonden werd.

Renée Beckers werd begin januari 2016 voor het laatst gezien in de omgeving van Dendermonde en Lebbeke. Sindsdien ontbrak elk spoor. Enkele maanden later deed haar broer aangifte van haar verdwijning, omdat hij ze niet kon vinden voor de afhandeling van een erfenis. Ook haar zoon Nicolas V. kon hij niet bereiken. Hij dook in augustus van dat jaar op en verklaarde dat hij op 20 januari door zijn moeder aan de deur was gezet na een ruzie.

Nazicht van de rekening van het slachtoffer toonde aan dat er tussen januari en december 2016 meer dan 50.000 euro overgeschreven werd van de spaarrekeningen naar de zichtrekening. Op camerabeelden was te zien hoe de zoon telkens geld afhaalde aan een bankautomaat. Hij ontkende dat hij iets te maken had met de verdwijning, maar bij een zoekactie in februari 2017 werd het lichaam van de vrouw teruggevonden, achter haar woonplaats aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke.

Dronken

Nicolas V. verklaarde uiteindelijk dat hij zijn moeder tijdens een discussie over geld een duw had gegeven, waarbij ze tegen de muur en op de rand van het bed zou terechtgekomen zijn. Hij zei dat hij zo dronken was dat hij niet wist dat ze in een noodlijdende toestand verkeerde, en trof haar naar eigen zeggen de volgende dag dood aan.

Tijdens het onderzoek werd er even onderzocht of de man iets te maken had met de dood van een ex-vriendin en andere personen waarmee hij contact had, maar daar waren geen aanwijzingen voor. Volgens de gerechtspsychiaters is Nicolas V. toerekeningsvatbaar. De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent verwees hem in oktober 2018 door naar het hof van assisen van de provincie Oost-Vlaanderen.

Dinsdagnamiddag wordt de jury samengesteld. Het proces zelf start vrijdagmorgen.

De zoon van Renée Beckers, Nicolas V.
RV De zoon van Renée Beckers, Nicolas V.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jozef Van Schuerbeeck

    Een laffe en oerdomme moordenaar.