Last van pollen? Dit gewas brengt je aan het niezen!

Themabeeld
ThinkStock Themabeeld
Nies en snotter je heel de dag? Je bent niet alleen. Door de aanhoudende droogte is de lucht verzadigd met pollen en dat voel je bij elke ademhaling. De oorzaak van al die ongemakken: gras.

Wie last heeft van pollenallergieën, blijft beter weg uit de natuur. De kurkdroge lucht geeft plantenstuifmeel vrij spel om zich te verplaatsen, met alle ongemakken van dienst.

De grootste schuldige zijn de grassen. Die staan in deze tijd van het jaar in bloei en scheiden erg veel stuifmeel af. Ook als het gras gemaaid wordt, komt er lokaal een grote stuifmeelwolk vrij.

Zowat alle grassen kunnen je aan het niezen brengen, maar vooral glanshaver vermijd je beter. Dit hoge, glanzende gras zie je her en der in de bermen verschijnen en is kampioen in het verspreiden van stuifmeel.  Ook pasgemaaide perkjes laat je beter links liggen.

Wachten op plensbui

Volgens de Belgische hooikoortsradar zijn er overdag ‘veel pollen’ aanwezig in het volledige land. Tijdens de avond en nacht daalt dat aantal gevoelig. Voor een definitieve daling is het nog wachten op een stevige plensbui. En die is voorlopig nog niet in aantocht.

Overdag zijn er veel pollen aanwezig. Tijdens de avond en nacht daalt dat aantal.
Hooikoortsradar Overdag zijn er veel pollen aanwezig. Tijdens de avond en nacht daalt dat aantal.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Duym

    Ik heb al heel mijn leven last van hooikoorts. Hevige niesbuien stop ik onmiddellijk door eau de cologne op een zakdoek op te snuiven. Je moet wel diep inhaleren en daardoor word je misschien een beetje draaierig.