Laptops met lesnota’s en andere kostbare spullen gestolen van 8 UGent-studenten terwijl ze examen afleggen

In Gent zijn minstens acht studenten van de tweede bachelor industrieel ingenieur bestolen terwijl ze een examen aan het afleggen waren (illustratiebeeld).
PHOTO NEWS In Gent zijn minstens acht studenten van de tweede bachelor industrieel ingenieur bestolen terwijl ze een examen aan het afleggen waren (illustratiebeeld).
In Gent zijn minstens acht studenten van de tweede bachelor industrieel ingenieur bestolen terwijl ze een examen aan het afleggen waren. Rugzakken en jassen, die ze niet in het leslokaal hadden meegenomen, werden door onbekenden meegenomen. “We roepen iedereen op om hun waardevolle spullen in het vervolg mee naar binnen te nemen”, reageerde de universiteit.

“Alsof we nog niet genoeg geleden hadden, stond ons buiten nog een grote verrassing te wachten”, getuigde een van de getroffen studenten bij Radio 2. Enkele studenten van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Coupure lieten hun jassen, rugzakken en laptops in de gang achter terwijl ze een examen aflegden. Toen ze terug buitenkwamen, waren talrijke waardevolle spullen verdwenen. Het zou gaan om persoonlijke en waardevolle spullen als laptops. “We ondersteunen waar mogelijk, maar rekenen op de solidariteit van andere studenten, bijvoorbeeld bij het uitwisselen van lesnota’s”, aldus de universiteit.

Op de plek van de diefstal is geen camerabewaking. Het is niet duidelijk hoe het komt dat de studenten hun spullen niet hebben meegenomen in het leslokaal.

Klacht indienen

De studenten is gevraagd om klacht in te dienen bij de politie. “We hebben de acht klachten wegens diefstal ondertussen gekregen en startten een onderzoek naar de spullen en de dader(s)”, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. 

De universiteit heeft ook de verzekeringsmaatschappij op de hoogte gebracht, ook de betrokken studenten wordt aangeraden hetzelfde te doen. De universiteit laat verder nog briefjes ophangen om te vermijden dat andere studenten hun spullen achterlaten wanneer ze hun examen afleggen.