Langst gehuwde koppel van België op zelfde dag overleden

Vorige week werden ze nog gevierd als langst getrouwde koppel in België. Gisteren zijn ze overleden. Maurice Weewauters (101) en Victorine De Kerpel waren 77 jaar getrouwd. "We zien dat vaker, een koppel dat mekaar zo graag ziet wacht op mekaar", aldus een personeelslid van rusthuis Sint-Eligius in Zeveneken, waar het koppel sinds 2008 woonde. Victorine overleed eerst en daarna is Maurice ook gegaan.

"Aan Victorine merkten we al langer dat ze achteruit ging. Ze at minder en had meer rust nodig." Het afscheid met de familie is erg sereen verlopen. "Het is heel mooi dat ze samen gegaan zijn", aldus de verantwoordelijke van de afdeling waar de twee verbleven.

Maurice en Victorine leerden elkaar kennen in de textielfabriek waar ze beiden werkten. Maar hoe en wanneer de vonk juist oversloeg, wisten alleen zij nog. Aan de kinderen hebben ze het nooit verteld. In 1939 was het trouwen 'van moeten', dochter Monique was op komst. Maurice, geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgeëist en moest vrouw en kind achterlaten. Na die oorlog werd zoon Roger geboren.

Maurice en Victorine langst gehuwde koppel van België | HLN Lochristi