Lange files op E17 en E313 richting Antwerpen door incidenten met vrachtwagens

Marc De Roeck
Op de E17 is het vrijdagmiddag richting Antwerpen tien kilometer filerijden vanaf Haasdonk tot de Kennedytunnel, door een incident met twee vrachtwagens aan de ingang van de tunnel. De Liefkenshoektunnel is sinds 12u tolvrij gemaakt. Op de E313 richting Antwerpen staat eveneens ruim tien kilometer file vanaf Herentals-Oost tot Massenhoven, waar een defecte vrachtwagen de rechterrijstrook verspert en er dus nog slechts één rijstrook vrij is. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat verkeer over lange afstand aanraadt om Antwerpen te mijden en via Brussel te rijden.

Bij het incident met twee vrachtwagens aan de Kennedytunnel raakte niemand gewond. De twee rechterrijstroken zijn geblokkeerd, waardoor alle verkeer er over één rijstrook moet.

Dat geeft files op de E17 vanaf Haasdonk en op de Antwerpse ring vanaf Waaslandhaven-Oost. De files groeien er snel aan en zouden lange tijd kunnen aanhouden.

Op de E313 groeien de files eveneens snel aan. Het Verkeerscentrum raadt alle langeafstandsverkeer van oost naar west en van west naar oost aan om de regio Antwerpen te vermijden en via Brussel te rijden.