Lange file op E40 naar Leuven door ongeval met 6 wagens

BELGA
De E40 ter hoogte van Bertem is opnieuw vrij voor het verkeer. Dat meldt Verkeerscentrum Vlaanderen op Twitter. Drie van de vier rijstroken waren er versperd na een ongeval met zes wagens. De wachttijden liepen op tot anderhalf uur. Rond 09.00 uur waren de takelwerken afgelopen. Het Verkeerscentrum vraagt wel nog rekening te houden met lange files.

Rond 09.00 uur waren de takelwerken afgelopen. Het Verkeerscentrum vraagt wel nog rekening te houden met lange files.

"Het ging om een ongeval met zes wagens, die kriskras verspreid stonden op drie van de vier rijstroken", aldus Beeckman. "Er zou enkel materiële schade zijn." De takelwerken zijn volop aan de gang, klinkt het nog.

Door de krokusvakantie is het minder druk op de baan, maar rond 08.15 uur liepen de wachttijden toch op tot anderhalf uur, zegt Beeckman.

De bestuurders wordt aangeraden om te rijden. Het verkeer op lange afstand vanuit Limburg naar Gent, kan omrijden via Antwerpen. Regionaal kan omgereden worden via de N2, de gewestweg tussen Leuven en Brussel, of de N26, de gewestweg tussen Mechelen en Leuven. "Dat zijn normaal gezien drukke banen tijdens de ochtendspits, maar door de vakantie zijn deze routes wel een optie om de file op de E40 te vermijden", aldus de woordvoerder.