Lang weekend, voetbal en uitverkochte concerten storten Antwerpse avondspits in de soep

belga
Voor veel Belgen breekt straks een verlengd weekend aan en dat betekent extra drukte op de weg. Vooral rond Brussel en Antwerpen kleurt de verkeerskaart rood. 

Kort voor 15 uur kwam de avondspits al op gang, zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. Het is onder andere aanschuiven op de E40 van Gent naar Brussel. En ook rond Antwerpen is het bijzonder druk.

Dit omwille van twee uitverkochte concerten in het Sportpaleis en de Lotto Arena. In het Sportpaleis staat Niels Destadsbader voor een volle zaal, hetzelfde geldt voor George Ezra in de aanpalende Lotto Arena. Voorts spelen Antwerp en Racing Genk tegen elkaar in het Bosuilstadion in Deurne.

Aan de afrit Deurne van de R1 staat een file die terugslag heeft tot op de Antwerpse ring zelf.
 Wie richting Deurne wil, kan volgens het Vlaams Verkeerscentrum best gebruikmaken van de park and rides (P+R) aan de stadsrand en vervolgens het openbaar vervoer nemen. Als je je wagen achterlaat op een P+R, kan je je concertticket gebruiken om gratis het openbaar vervoer te nemen naar en van de zaal.

Gelukkig wordt er vanavond geen regen voorspeld. Gisteren nog verliep het daardoor erg moeizaam op de weg, met in Vlaanderen in totaal zo’n 240 kilometer file.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Hier aan zee loopt het ook weer vol. Straks als de begroting komt kunnen er weer veel komen janken dat ze niet rondkomen om hun betalingen te doen.

 • Gerda Rousseau

  Met een uitverkocht sportpaleis, is het altijd miserie!

 • Lydia Appelmans

  Extra? Toch elke dag?

 • Pieter Verhulst

  Ach openbaar vervoer. Gent-herentals 3u ipv 1,5u. Stukken in Gent, ongeval in Mortsel, stukken in Nijlen. Allemaal op 1 rit. Met de auto heb je al 2u vertraging nodig om zo traag te zijn als NMBS en je zit warm.

 • Bruno Suykens

  Zodra Ringland er is zijn al deze problemen voorbij. Ze bevinden zich dan immers onder de grond. Wilt ge gezonde lucht ademen....kom dan met de fiets. (Type bakfiets)