Landuyt krijgt Hitlersnor op verkiezingsaffiche aan Zeebrugse kerk waar transmigranten eten krijgen

Het opvallende bord staat in Zeebrugge vlakbij de kerk waar al maandenlang transmigranten samentroepen.
Mathias Mariën Het opvallende bord staat in Zeebrugge vlakbij de kerk waar al maandenlang transmigranten samentroepen.
Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is in het Brugse een politicus beklad. Niet letterlijk, maar wel een verkiezingsaffiche. Deze keer is burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) het slachtoffer. Hij kreeg een ‘Hitlersnor’ en een hakenkruis op het hoofd.

Het opvallende bord staat in Zeebrugge vlakbij de kerk waar al maandenlang transmigranten samentroepen, en er hulp en eten krijgen van de pastoor. Volgens heel wat buurtbewoners de schuld van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), al stoot ook hij simpelweg op de grenzen van de wet.
Eerder deze week werd een verkiezingsbord van kandidaat-burgemeester Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) al beklad. Al bleef het daar ‘vriendelijker’ en werd enkel haar naam veranderd naar Mazda. Het beloven alvast nog spannende weken te worden in Brugge tot 14 oktober. 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Statham

  Gewoon werk van de linkse jongens net voor verkiezingen, of denken die sukkelaars dat wij achterlijk zijn ?

 • willy verbeeck

  Je staat er goed mee Renaat, laten groeien Jongen!

 • guido vermeyen

  Het is direct een heel ander ventje, die Renaat...komt de laatste tijd toch zo graag voor de TV...ivm. met die politie belaging in Brugge....Dat verbaast me in het geheel niet. Als eens aangesproken door een agent ? Plat Brugs....Awal joegene wat goat zien da ?Imagoschade...ze zijn dringend aan een heropvoeding toe.

 • gina duribreux

  hoe zou dat kunnen komen manman

 • Lea Van Heybeeck

  Ook hier hypocrisie ten top, SPA heeft jaren allerlei migratie gesteund. En Francken beticht voor alle onmenselijkheid! Nu het aan zijn deur staat moet plotseling iedereen de poorten aan zijn kust sluiten en is het weeral de fout van iemand anders.