Landelijk Dienstencoöperatief werft duizendste personeelslid aan

Landelijk Dienstencoöperatief, een organisatie die via het systeem van dienstencheques werknemers in dienst heeft voor huishoudhulp en strijkdiensten, heeft haar duizendste personeelslid aangeworven. De organisatie ging op 1 april 2005 van start en is met deze personeelsaangroei de snelst groeiende sociale economie-organisatie van Vlaanderen.

Invoegbedrijf
Landelijke Dienstencoöperatief behoort tot de Groep KVLV van de Boerenbond. Eerst waren de activiteiten in het kader van de dienstencheques ondergebracht in de vzw Landelijke Thuiszorg maar in 2005 werd besloten hiervoor een aparte coöperatieve vennootschap op te richten. Hierdoor kwam de vennootschap in aanmerking voor erkenning als invoegbedrijf en voor extra subsidies voor tewerkstelling van risicogroepen.

7.000 klanten
Toen de organisatie op 1 april 2005 van start ging had ze 135 mensen in dienst. Op drie jaar tijd is dat aantal meer dan verzevenvoudigd. De huidige duizend personeelsleden bieden verspreid over heel Vlaanderen hulp aan meer dan 7.000 klanten, als huishoudhulp bij mensen thuis of in één van de honderd strijkateliers. (belga/sd)