Landbouwer verpletterd door stier in Oreye

thinkstock
In Oreye (provincie Luik) is vandaag het levenloze lichaam aangetroffen van een 82-jarige landbouwer. De man was verpletterd door een stier. Dat gebeurde in de stal waar het dier verbleef.

Het ongeval gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag, bevestigt het parket van Luik. Het was de zoon van de boer die deze ochtend de gruwelijke ontdekking deed.

Het parket stuurde een wetsgeneesheer ter plaatse om de oorzaak van het overlijden vast te stellen. Volgens de arts is de bejaarde landbouwer eerst tegen de muur van de stal geprojecteerd, om nadien door het dier te worden verpletterd.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roland peeters

  Sorry,ik ben misschien een zwartkijker maar hoe vaststellen dat hij s'nachts is opgestaan en naar de stal is gegaan (82 jaar)?Dan vaststellen dat de stier hem eerst tegen de muur heeft geworpen en er daarna op de grond verpletterd ?

 • MYRTHE PASS

  Waarom was de bejaarde landbouwer snachts nog naar de stal gegaan? Ik hoop dat de familie het de stier niet kwalijk neemt. Dit is een beroepsongeval en hier kan de stier niets aan doen. Het gewicht van een stier is veel zwaarder dan een 82-jarige man. Een lichte duw door de stier voelt zwaar aan voor de mens en zeker voor een bejaarde man.

 • marc verkest

  Heb ook eens een stier tegen gekomen die het op mij gemunt had. Niet normaal. Heb het geluk gehad dat ik nog rond loop. Hij was mij aan het pletten tss een muur met zijn kop. Heb de reactie gehad om mijn vingers in zijn ogen te steken. Dan moet hij los.

 • luciano vegetariano

  kan ervan meespreken, een stoot van een stierenkop was zeer pijnlijk om die te incasseren.

 • Afomar

  Afomar Een stier kun je in bedwang houden door met een stok op zijn staart te kloppen waar hij uit zijn lichaam komt ! Mijnheer stier gaat gewoon doorgaan zonder meer ! Tip die je leven kan redden ..... spijtig voorval mijn medeleven !