Lanaken tevreden over uitspraak Maastrichtse coffeeshops

Guido Willen (Open Vld), de burgemeester van Lanaken, heeft vandaag verheugd gereageerd op de uitspraak van de Maastrichtse kortgedingrechter waarmee de verplaatsing van de coffeeshops tegengehouden wordt. De uitspraak van vandaag is evenwel geen uitspraak ten gronde.

Slag gewonnen
"We hebben ons altijd klaar en duidelijk verzet tegen de plannen van Maastricht om de coffeeshops naar de rand van de stad te verplaatsen in de richting van de Belgische gemeenten. Vandaag hebben we een slag gewonnen, maar dat betekent zeker nog niet het einde", aldus burgemeester Willen, die verwacht dat Maastricht van zijn kant ook zal nagaan op welke manier de stad stappen kan ondernemen.

Blijven protesteren
"Wij zullen van onze kant de rechtsprocedure tot op het bot blijven voeren. Het kan en mag niet dat Maastrichtse coffeeshops straks op een steenworp van onze gemeenten komen te liggen met alle bijbehorende gevolgen. Voor ons is dat een zeer belangrijke uitspraak met het oog op de plannen van Maastricht om een tijdelijke coffeeshop in de toekomst op zeshonderd meter van Smeermaas te vestigen. Hopelijk gaat burgemeester Gerd Leers van Maastricht nu nadenken en weer met zijn voeten op de grond terechtkomen", besluit burgemeester Willen.

Lanaken en zes andere Belgische gemeenten hadden zich aangesloten bij de procedure die Eijsden gestart was tegen het Coffeecorner-plan van Maastricht. (belga/ka)