Exclusief voor abonnees

Laat het gras maar groeien. Waarom je beter géén perfect gemaaid gazon onderhoudt

Archiefbeeld.
kos Archiefbeeld.
Ook slaaf van uw perfecte gazon? Dan is er goed nieuws: stop met dat wekelijks maaien, het bemesten, verticuteren en kalken. Al die gemillimeterde gazonnetjes dragen niks bij in de strijd tegen de klimaatopwarming en de teloorgang van de biodiversiteit. De vandaag gelanceerde campagne ‘ByeByeGrass’ ijvert daarom voor een ‘wildere natuur’, ook in onze tuinen en parken. Weg dus met die mooie, groene jonge sprietjes. Laat het gras maar groeien!

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Ik heb zeker tien soorten planten in mijn gazon. Het dient alleen maar om er op te kunnen lopen. Een kloek met kuikens loopt daar in de zomer ook rond. Het maaisel leg ik in de groentetuin als mulch. Of voor de kippen, of voor de bok. Alles brengt hier op. Tiens, dat rijmt.

 • Peeters Freddy

  Ik maai om de 5 dagen en sproei als het nodig is met grondwater uit mijn geboorde put.

 • Herman Debecker

  Heb 2 kleine pony's die alles netjes onderhouden ...hier en daar wat extra bemesting kan geen kwaad hé.

 • Yves Steenssens

  Groot gelijk , ik zou het ook doen als ik niet verplicht wordt .Mijn gazon heeft de droogte overleefd omdat ik hem niet maaide met die hevige hitte. Al mijn buren hadden roste gazon en die is nog niet hersteld .Heb nooit een spuit of pesticide gebruikt . Mijn jonge hovenier(ruilhandel) deed het wel eens(ondanks mijn verbod) en mijn kater is er aan bezweken .Hij likte zijn vergiftigde poten op mijn zetel ….

 • raf peeters

  Juist al lang mee gestopt ,nu maaien als het echt lang is,verticuteren ook gedaan ,mest idem en hij is groener dan ooit te voor.