Kwart miljoen handtekeningen voor Sign For My Future

Anuna De Wever tijdens de lancering van Sign For My Future in februari.
BELGA Anuna De Wever tijdens de lancering van Sign For My Future in februari.
De afgelopen drie maanden hebben meer dan een kwart miljoen Belgen hun handtekening gezet onder de oproep voor een krachtig klimaatbeleid. De initiatiefnemers zijn niet enkel milieu-organisaties, ook diverse bedrijven zetten hun schouders onder het initiatief.

België klimaatneutraal maken tegen 2050, dat is wat de ondertekenaars vragen. Dat wil zeggen dat er evenveel CO2 wordt uitgestoten als wordt opgevangen en dat er dus niets mag bijkomen. Daarom pleit Sign For My Future voor een investeringsplan, een klimaatraad en een klimaatwet. In tegenstelling tot een klimaatakkoord dat eerder vrijblijvend is, zou de wet bindend zijn.

In opdracht van Sign for my Future peilde een onderzoeksbureau bij 2000 Belgen wat zij vinden van klimaatmaatregelen en welke rol de overheid daarin moet spelen. Daaruit blijkt dat 6 op de 10 Belgen vindt dat de overheid klimaatmaatregelen mòet nemen. Maar tegelijk vinden ze dat die maatregelen er moeten komen zonder extra belastingen en dat klimaatinvesteringen aantrekkelijker moeten worden.

Op tien dagen voor de verkiezingen roept Sign for my Future de volgende regeringen op om een langetermijnvisie uit te werken. “We overhandigen onze politici een sterk mandaat. Nu is het aan de politici om klimaatambitie te tonen en met staatsmanschap aan onze toekomst te werken”, klinkt het.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois stras

  stop met die onzin , het is genoeg geweest ...pak éérst de industrie aan , de luchtvaart etc ...maar dit kan ook niet , duizenden banen sneuvelen dan .

 • Johan Apatride

  250.000 op 11 miljoen. Dat is 2.3%, wat een daverend succes. Geeuw

 • Jeff Nys

  Super! Het mochten er voor mijn part veel meer zijn ! Hopelijk haalt het iets uit!!

 • Pieter Dehaene

  Europees niveau!

 • Jef Smit

  Prachtig! Jullie hebben vele mensen overhaald om na te denken over de toekomst en jullie zullen bij de verkiezingen ook beloond worden! Proficiat en doe zo verder