Kwart bestuurders geïntoxiceerd bij alcoholcontrole in Roeselare

PHOTO_NEWS
Politiezone Riho, dat is regio Roeselare, heeft in de nacht van zaterdag op zondag op drie plaatsen alcoholcontroles uitgevoerd. Dat meldt de zone vanochtend. Bijna een kwart van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol of drugs.

"We zijn zelf enorm geschrokken van deze cijfers", aldus Carl Vyncke van de politiezone. "In de week is doorgaans 3 of 4 procent geïntoxiceerd en in het weekend verdubbelt dat aantal gemiddeld. Bij de laatste controle, ongeveer een maand geleden, lag dat percentage rond de 10 procent, maar nu zitten we op 22,95 procent", aldus Vyncke.

Riho controleerde in totaal 61 bestuurders. Daarvan waren er dertien onder invloed van alcohol en één bestuurder testte positief op drugs. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk voor de duur van vijftien dagen ingetrokken.

De politie zal het daar niet bij laten. "We gaan de controles opvoeren, zeker op de uren waarop wij merken dat veel bestuurders dronken achter het stuur kruipen. We gaan die controles niet enkel organiseren in de week, maar ook in het weekend, want dit probleem moet eruit, zeker nu we eindejaarsperiode naderen", besluit Vyncke. "Het is echt frappant dat een nuchtere bestuurder die betrokken raakt in een ongeval met een ander voertuig, één kans op vijf of bijna vier, te maken krijgt met een bestuurder onder invloed."