Kwakkelweer: bewolking krijgt meer kans de volgende dagen, meer kans op regen

Thinkstock
Het is vandaag in de voormiddag gedeeltelijk bewolkt tot zwaarbewolkt. In de zuidelijke helft van het land kan nog af en toe wat lichte regen vallen, maar elders is het meestal droog. In het noorden en centrum wordt het in de loop van de namiddag geleidelijk zonnig. De wolken blijven meer hangen in het zuiden, en nabij de Franse grens kunnen zich nog enkele buien ontwikkelen. Het wordt 17 tot 22 graden. Dat meldt het KMI.

In de Ardennen liggen de maxima tussen 16 en 18 graden, elders tussen 19 en 21 graden. ‘s Avonds wordt het overal droog, onder een opklarende hemel. Vanavond en -nacht is het rustig en fris met weinig of geen bewolking. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en de Kempen, rond 12 graden aan zee en tussen 8 en 10 graden in de meeste andere streken. 

De bewolking schuift morgen van noord naar zuid en het wordt overal wisselend tot soms zwaarbewolkt. Een lokaal buitje kan tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag wordt het lichtbewolkt, rustig en fris.

Dinsdag zorgt een hogedrukkern in onze omgeving voor een stabilisatie van de atmosfeer. Na een frisse nacht krijgen we afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Die laatste zijn waarschijnlijk frequenter in het noorden van het land. Het blijft droog en de maxima liggen tussen 18 graden aan zee en in de Hoge Venen en 22 graden op sommige plaatsen in het centrum.

We krijgen
woensdag afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Tijdens het grootste deel van de dag blijft het nog droog, maar ‘s avonds of ‘s nachts is er in het westen kans op enkele buitjes. De maxima liggen rond 19 of 20 graden op de Ardense toppen en aan zee en rond 22 of 23 graden in het centrum van het land. 

Donderdag wordt het vaak zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden. Het kwik blijft vrijdag stabiel, maar we kunnen wel buien en eventueel onweer krijgen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marius Merchiers

  Prima, mag wel eens regenen voor de plantjes. Veel beter dan vorige zomer.

 • Danny Holdensrath

  Soms te warm soms te fris, normale zomer toch?

 • Marc Statham

  Goed zo ,en laat het nu maar eens goed regenen voor gans de maand.

 • Luc Bral

  Ik hou van kwakkelweer in de zomer, alles is beter dan 25-30 gr. Hopelijk kwakkelt het rustig verder tot eind september.

 • Johan Vandevelde

  Eindelijk kwakkelweer. Het hoeft niet altijd 30 graden te zijn. Denk ook eens aan de natuur.