Kwaad opzet niet uitgesloten bij brand in abdij Vlierbeek

Afgelopen nacht heeft een felle brand gewoed in de abdij van Vlierbeek in Kessel-Lo. Dat melden de brandweer en de lokale politie van Leuven. Bij de brand vielen geen gewonden maar het gebouw is zwaar beschadigd. Het vuur woedde in twee gebouwen die los van elkaar staan, wat doet vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. Het Leuvense parket heeft een branddeskundige aangesteld om meer duidelijkheid te scheppen, aldus nog de politie.

De brandweer werd kort na middernacht verwittigd van de brand en toen ze ter plaatse kwam sloegen de vlammen al op twee plaatsen uit het gebouw. Het vuur bleek te woeden in een lokaal van de plaatselijke Chiro en in een onbewoond bijgebouw.

De brandweer ging de vlammen te lijf maar had uiteindelijk vijf uur nodig om de brand volledig te blussen. De schade aan de abdij is dan ook aanzienlijk.

"Gelet op het feit dat beide gebouwen los van elkaar staan, wordt niet uitgesloten dat er kwaad opzet in het spel is", klinkt het bij de politie. "Het parket besliste een branddeskundige aan te stellen die samen met het gerechtelijk labo ter plaatse zal afstappen. De lokale recherche coördineert het onderzoek."

Andreas De Prycker
Andreas De Prycker