Kustburgemeesters verzetten zich tegen verzanding Kustbaan

In Bredene vond vanmiddag een overleg plaats van alle kustburgemeesters. Ze verzettlen zich tegen een eventuele verduining en verzanding van de Kustbaan. In het kader van het provinciaal structuurplan maakt de provincie immers een nota op met een nieuwe inrichting van de Kustbaan.

Mobiliteit
Volgens de Bredense burgemeester Willy Vanhooren zijn er plannen om op verschillende plaatsen de N34, de Koninklijke Baan, te versmallen van twee naar één rijvak in het kader van een verduining. Volgens Vanhooren wordt er namens alle burgemeesters een brief gericht aan het provinciebestuur om naast het ecologische aspect ook aandacht en oog te hebben voor het verkeer en de mobiliteit.

Verkeersproblemen
De burgemeesters vrezen dat dit tijdens het drukke seizoen tot heel wat verkeersproblemen zal leiden. Daarbij verwijzen ze naar de huidige problemen en files ter hoogte van de werken aan de Opex-wijk in Oostende. Ook daar moest het verkeer de voorbije maanden van twee naar één rijvak. In elk geval voert de sp.a van Bredene volgende week maandag actie langs de Koninklijke Baan om een versmalling te voorkomen. (belga/svm)