Kust verwelkomt ruim 250.000 dagjestoeristen

De terrasjes op de dijk zaten overvol
TVA De terrasjes op de dijk zaten overvol
In de kustgemeenten werd vandaag volop genoten van het zonnige weer. Ruim 250.000 kustgangers zakten af naar de kust om er te genieten van zon, zee en strand. Door de drukte ontstonden heel wat verkeersopstoppingen op de invalswegen, tot grote ergernis van vele toeristen.

Het voorspelde zonnige weer lokte een massa volk naar zee. Naar schatting 250.000 dagjestoeristen zakten naar de kust af. Er werd volop genoten op een van de vele terrasjes op de zeedijk van onze kustgemeenten. 

De dijk van Oostende zag op kort na de middag zwart van het volk: wandelaars, fietsers en kinderen die zich uitleefden op de gekende gocarts. Het was ook aanschuiven geblazen om een lekker ijsje te bemachtigen, bijvoorbeeld bij de bekende zaak Gelato Maxzim. Hotels aan de kust zijn dit weekend nagenoeg volzet.

 Voor echt strandplezier was het nog nét iets te fris. Toch heeft de drukte ook een minpunt. In Oostende waren alle centrumparkings volzet, wat leidde tot verkeersopstoppingen op de invalswegen. Wie naar Oostende afzakt, wordt aangeraden naar de centrumparkings te rijden of voor het openbaar vervoer te kiezen

Op de invalswegen ontstonden heel wat verkeersopstoppingen
TVA Op de invalswegen ontstonden heel wat verkeersopstoppingen20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ronny cuypers

  Hoe zot kan je zijn. filerijden en zoeken naar een parkeerplekje om dan te gaan bibberen bij 12°C. Terwijl wij hier in Limburg in alle rust genoten van bos en natuur bij een overheerlijke 24°C.

 • Gerard Braeckmans

  Allemaal op een kluitje.

 • Erwin Borloo

  Moet zeer ontspannend zijn!

 • guido vermeyen

  kust verwelkomt...natuurlijk het is hun bron van inkomen, al dan niet met absurde prijzen....

 • Erika Kallens

  Of naar Zoutelande...................