KSJ-leider wilde zijn collega de keel oversnijden in "een vlaag van waanzin"

In Ochamps (Libin, provincie Luxemburg) heeft een oud-leider van een KSJ-groep uit Herentals geprobeerd om een collega-leider de keel over te snijden. Dat gebeurde aan de vooravond van het kamp. De leden waren nog niet aanwezig. De 28-jarige dader is aangehouden voor poging tot moord. Volgens het parket heeft hij psychische problemen. Het slachtoffer heeft de aanval overleefd.

Volgens het parket van Aarlen kampt de oudleider dus met psychische problemen. Het spreekt zelfs van een daad van waanzin. Hij is momenteel overgebracht naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis, waar wordt onderzocht of hij zich bewust was van zijn daad en of hij daar dan ook verantwoordelijk voor kan worden gesteld. De verdachte gaf geen motief voor zijn aanval. De steekpartij was dan ook zéér onverwacht en extreem gewelddadig.

Het eigenlijke kamp met een 40-tal leden zou woensdag van start gaan, maar is na het voorval geannuleerd. De koepel concentreert zich nu op het inlichten van de ouders en is bereid op zoek te gaan naar een alternatief, mocht daar nood aan blijken. "Onze eerste bekommernis is om de KSJ-groep de nodige ondersteuning te bieden en de ouders een aanspreekpunt te bieden door hier in alle openheid over te communiceren. We nemen dergelijke voorvallen zeer ernstig en willen hierin onze verantwoordelijkheid opnemen", zegt Nina Uyttersprot, nationaal coördinator van KSJ-KSA-VKSJ.

Geschrokken
De leiding van de KSJ-groep is van slag door de feiten. "We zijn erg geschrokken door het voorval. We hebben meteen contact opgenomen met de hulpdiensten en daarna met de nationale koepel voor advies. Al snel bood KSJ-KSA-VKSJ de nodige ondersteuning. Aan de hand van hun advies en de tips van professionele hulpverleners hebben we samen met de nationale koepel geprobeerd om alle leid(st)ers te begeleiden en bij te staan. We hopen dat onze werking op het nodige vertrouwen en begrip mag rekenen in de komende weken", luidt het.

Het slachtoffer van de steekpartij werd naar het ziekenhuis van Libramont gebracht. Hij verkeert niet meer in levensgevaar.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet meer in levensgevaar