Kritiek op 'Muslim Kids Day' in Sint-Katelijne-Waver: “Zulke beurzen zouden kinderen indoctrineren”

De Nederlandse organisatie ‘Muslim Kids Entertainment’ maakt ook promofilmpjes waarin Westerse programma’s afgekeurd worden.
VTM NIEUWS De Nederlandse organisatie ‘Muslim Kids Entertainment’ maakt ook promofilmpjes waarin Westerse programma’s afgekeurd worden.
In Sint-Katelijne-Waver vond vandaag een ‘Muslim Kids Day’ plaats, een animatiedag voor moslima’s en hun kinderen met pannenkoeken, pony’s en workshops. Mannen en jongens ouder dan twaalf jaar waren niet welkom in de parochiezaal. Er komt felle kritiek op het initiatief, onder meer van Vlaams Belang.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De animatiedag is georganiseerd door Muslim Kids Entertainment. Die Nederlandse organisatie maakt ook promofilmpjes waarin Westerse programma’s afgekeurd worden.

‘Iedere vrouw welkom’

Toch zijn ook niet-moslima’s welkom, zegt de organisatie. “We willen een multicultureel feestje houden waarbij iedere vrouw welkom is. Er worden straks allerlei spelletjes gehouden, er komen pony’s en we hebben een barbecue”, vertelt Romi Vanderdijl.

Indoctrinatie

Goed bedoeld, maar toch krijgt de organisatie veel kritiek. Zulke beurzen zouden kinderen indoctrineren, vindt Vlaams Belang, en al zeker wanneer ze door zo’n organisatie op poten worden gezet.

“Pannenkoeken eten en ponyrijden is allemaal heel leuk voor kinderen, zeker en vast. Maar daarbij komt nog een indoctrinatie, een omgekeerde integratie. Men probeert de islamitische regels te voederen met pannenkoeken en ponyrijden. Dat kan niet”, zegt Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch.

Burgemeester van Sint-Katelijne-Waver Kristof Sels (N-VA) had deze bijeenkomst liever niet in zijn gemeente gehad, maar hij kan ze niet tegenhouden als ze zich aan de afspraken houden, zegt hij.

In Sint-Katelijne-Waver vond vandaag een ‘Muslim Kids Day’ plaats, een animatiedag voor moslima’s en hun kinderen met pannenkoeken, pony’s en workshops.
VTM NIEUWS In Sint-Katelijne-Waver vond vandaag een ‘Muslim Kids Day’ plaats, een animatiedag voor moslima’s en hun kinderen met pannenkoeken, pony’s en workshops.34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mark Verlot

  Een echte regelrechte schande!!!!

 • lieve vanderstraeten

  Kids en waar zijn de papa s en de broers, als ge zoiets wil vieren, niks houdt u tegen om te verhuizen naar een wereld waar jullie gelukkig zijn, als ik dit zo lees zijn jullie heel ongelukkig in het katholieke westen.

 • Ludovic De Beuckeleer

  ze maken zich ook schuldig aan het omgaan met wapens want ze boden ook een cursus boogschieten aan dus zo onschuldig is het allemaal niet , trouwens waarom doen ze het niet in Nederland , de inrichters zijn Nederlanders of hebben de Nederlands nationaliteit , schrik dat je daar op stevig verzet stuit van de wet?

 • ivan DEJONGHE

  waarom in een parochiezaal en niet in een moskee ha ja daar mogen vrouwen niet binnen

 • Tim Heye

  Als er geen kat meer komt in je kerk, probeer het dan met moslims.